Skoči na vsebino

pravno obvestilo.

To pravno obvestilo zajema vse spletne strani, ki so v lasti in upravljanju podjetja BINGALOO, skupaj z vsemi vsebinami, ki so na teh spletnih straneh predstavljene, razen če je izrecno navedeno drugače. Z obiskom in uporabo spletišča brez omejitev ali pridržkov se strinjate z naslednjimi pogoji uporabe spletnih strani in njihovih vsebin, kot so opisani spodaj, ter morebitnimi dodatnimi pogoji uporabe, ki so navedeni pri posameznih vsebinah. Zavezujete se, da boste te pogoje spoštovali. Pogoji uporabe spletišča se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila, zato vam priporočamo, da si jih preberete vsakič, ko obiščete naše spletišče. Prav tako si pridržujemo pravico do spreminjanja ali odstranitve katere koli vsebine na spletišču brez predhodnega obvestila.

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva, ki jih najdete na našem spletišču, so namenjene izključno v informativne namene in ne predstavljajo nobene prodajne ponudbe, ki bi bila zavezujoča. Pri podjetju BINGALOO si prizadevamo za natančnost, ažurnost ter celovitost vseh informacij, ki so na voljo, vendar ne moremo prevzeti nobene odgovornosti glede njihove natančnosti, aktualnosti ali popolnosti.

Poleg tega podjetje BINGALOO ne prevzema odgovornosti za morebitno nedelovanje spletišča ali težave pri dostopu do določenih informacij. To prav tako vključuje morebitne cene izdelkov ali storitev, ki so zgolj informativne narave in ne predstavljajo konkretnih ponudb s strani podjetja BINGALOO.

Prizadevamo si za nemoteno delovanje spletišča in si pridržujemo pravico do sprememb na spletišču kadarkoli, brez predhodnega obvestila. V vsakem primeru podjetje BINGALOO ne prevzema odgovornosti za morebitno navadno škodo, izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe našega spletišča ali težav pri dostopu do njega.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Uporabnik lahko vsebine, ki se nahajajo na našem spletišču, uporablja izključno za osebno rabo, pri čemer je obvezno ohraniti nespremenjeno obliko teh vsebin. Dovoljeno je prenesti in natisniti informacije in gradiva s spletišča izključno za ogledovanje in branje v nekomercialne namene.

Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletišča, kot na primer kopiranje, reproduciranje, ponovna objava, spreminjanje, distribuiranje, prevajanje ali elektronska obdelava, je za komercialne namene strogo prepovedana brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja BINGALOO.

Varstvo podatkov

Vse podatke, ki jih podjetje BINGALOO pridobi na kakršen koli način preko spletišča, uporabljamo izključno za lastne potrebe podjetja BINGALOO. V primeru zbiranja osebnih podatkov je uporabnik v vsakem posameznem primeru opozorjen na namen zbiranja podatkov. Prav tako je v vsakem takem primeru naveden namen zbiranja podatkov.

Vse osebne podatke, ki jih pridobimo, varujemo v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, tako da je zagotovljeno ustrezno varovanje vaših podatkov. Vaša zasebnost in varnost sta za nas izjemno pomembni.

Politika o upravljanju s spletnimi piškotki

Uporaba piškotkov in sorodnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do informacij, ki so shranjene na računalniku ali mobilni napravi uporabnika, ureja Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1). Te tehnologije so dovoljene le v primeru, ko uporabnik naročnik ali uporabnik izrazi svoje soglasje, potem ko je bil jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov.

S to politiko vas želimo obvestiti o piškotkih, ki se shranjujejo na vaši spletni strani, o naši vlogi kot upravljavcu ter o namenih obdelave podatkov. Z uporabo te spletne strani dovoljujete, da podjetje BINGALOO shranjuje piškotke, ki so navedeni in opisani v nadaljevanju, in obdeluje podatke, pridobljene v skladu s tem soglasjem, v skladu z določenimi nameni, ki so opisani spodaj. Vaša zasebnost je za nas izjemno pomembna, zato vas želimo jasno obvestiti o naši politiki glede piškotkov.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki vsebujejo omejene količine informacij. Ko uporabnik obišče določeno spletno stran, se ti podatki naložijo na njegov računalnik. Pregledovalnik nato shrani te informacije na računalniku in jih samodejno pošlje nazaj spletnemu mestu vsakič, ko ga ponovno obiščete.

Uporaba piškotkov

Naše spletno mesto uporablja piškotke za identifikacijo obiskovalcev in izboljšanje uporabniške izkušnje. Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov, nam pomagajo bolje razumeti obiskovalce naše spletne strani ter njihovo vedenje med brskanjem po njej. Pomembno je omeniti, da so vse zbrane podatke popolnoma anonimne, kar nam omogoča analiziranje prometa na spletnem mestu brez razkritja osebnih podatkov posameznih obiskovalcev.

Poleg tega piškotki izboljšujejo interakcijo med uporabniki in našo spletno stranjo, saj omogočajo hitrejše in bolj enostavno brskanje. S pomočjo piškotkov si spletna stran zapomni individualne uporabniške preference in izkušnje, kar posledično omogoča bolj učinkovito in prijetno uporabniško izkušnjo. To pa tudi pripomore k prihranku časa med brskanjem po spletnih straneh.

Vrste piškotkov

Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih razdelimo v tri kategorije: nujno potrebni piškotki, piškotki za izboljšanje uporabniške izkušnje ter piškotki socialnih medijev.

  1. Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključni za pravilno delovanje naše spletne strani. Ne zbirajo osebnih podatkov o uporabnikih, temveč identificirajo računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu do spletne strani. Brez teh piškotkov spletna stran ne bi mogla delovati ustrezno.

  2. Piškotki za izboljšanje uporabniške izkušnje: Ta skupina piškotkov beleži zgodovino brskanja in uporabe naše spletne strani ter omogoča analizo obnašanja obiskovalcev. Pomagajo nam razumeti, kako uporabniki interagirajo z našo spletno stranjo, vendar ne zbirajo osebnih podatkov posameznih uporabnikov.

  3. Piškotki socialnih medijev: Nekatere spletne strani omogočajo enostavno deljenje vsebin na priljubljenih socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter in Google+. Za to dejanje socialni mediji uporabljajo svoje piškotke.

Pomembno je poudariti, da na naši spletni strani ne zbiramo osebnih podatkov, ki bi jih uporabnik aktivno izpolnil ali posredoval. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo posameznega uporabnika, temveč zgolj računalnik, ki je bil uporabljen za dostop. Vaša zasebnost je za nas izjemno pomembna, zato skrbno ravnamo z vsemi podatki in piškotki, ki jih uporabljamo.

Prisotnost piškotkov

Hranjenje piškotkov je odvisno od tega, ali gre za “sejne” piškotke ali “trajne” piškotke.

  1. Sejni piškotki: Ti piškotki ostanejo shranjeni le do konca posamezne seje brskanja na spletni strani. Ko uporabnik zapusti spletno mesto ali zapre spletni brskalnik, se sejni piškotki samodejno izbrišejo. Ti piškotki so uporabljeni za začasne potrebe, na primer za shranjevanje elementov v nakupovalnem vozičku med spletnim nakupovanjem.

  2. Trajni piškotki: Nasprotno pa trajni piškotki ostanejo shranjeni na uporabnikovi napravi do določenega izteka ali do trenutka, ko jih uporabnik ročno izbriše. Trajni piškotki se uporabljajo za različne namene, na primer za shranjevanje uporabniških preferenc, analizo obnašanja obiskovalcev ali ponovno prepoznavanje uporabnika ob ponovnem obisku spletnega mesta.

 

Obvestilo o tem, kako dolgo bodo piškotki shranjeni, je običajno navedeno v politiki piškotkov ali obvestilu o zasebnosti na spletni strani, da uporabnike ustrezno obvešča o času hranjenja piškotkov.

Lastni piškotki in piškotki tretjih oseb

Lastni piškotki: To so piškotki, ki pripadajo in jih upravlja podjetje BINGALOO. Ti piškotki se shranjujejo na vaši napravi (računalniku ali mobilni napravi) neposredno prek naše spletne strani. Uporabljajo se za različne namene, na primer za beleženje uporabniških nastavitev, sejne informacije ali za izboljšanje delovanja naše spletne strani.

Piškotki tretjih: Nasprotno, piškotki tretjih so piškotki, ki jih namestijo tretje osebe, ki niso podjetje BINGALOO. Ti piškotki se običajno shranjujejo na vaš brskalnik prek naše spletne strani, vendar jih upravljajo in nadzorujejo tretje stranke, kot so oglaševalske agencije ali druge spletne storitve. Ti piškotki se pogosto uporabljajo za sledenje obnašanju uporabnikov na različnih spletnih mestih za namene oglaševanja ali analize obiska.

V politiki piškotkov na naši spletni strani bomo običajno navedli, ali uporabljamo lastne piškotke, tretje piškotke ali oboje, in podrobne informacije o njihovi uporabi ter namenu. Varnost in zasebnost vaših podatkov sta za nas pomembni, zato vam želimo zagotoviti jasne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo.

Upravljanje s piškotki

Vaš spletni brskalnik vam omogoča popoln nadzor nad piškotki – lahko jih omogočite, onemogočite ali izbrišete po vaši želji. Navodila za uporabo teh funkcionalnosti najdete v nastavitvah vašega spletnega brskalnika.

Če se odločite za onemogočanje piškotkov v vašem brskalniku, je pomembno upoštevati, da spletne strani podjetja Domdesign morda ne bodo delovale pravilno in se lahko zmanjša funkcionalnost spletnega mesta.

Če želite izbrisati že shranjene piškotke, uporabite orodja in funkcije vašega brskalnika.

V podjetju Domdesign piškotke uporabljamo izključno za namene optimizacije in prilagajanja naše spletne strani vašim željam in potrebam. Skrbimo za vašo zasebnost in varnost vaših podatkov ter se zavezujemo k transparentni uporabi piškotkov.

Ime piškotka Skupina Lastni ali tretji Trajni ali sejni Namen uporabe
_ga
piškotki za namen analiziranja prometa
tretji
trajni
anonimna statistika obiska strani
_ga_7BVB5EJQ1R
piškotki za namen analiziranja prometa
tretji
trajni
anonimna statistika obiska strani
pll_language
piškotki za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam
lastni
trajni
različni prevodi spletne strani
Piškotki se redno posodabljajo.